Skippa Finlandsfärjan!

Att svenskar åker till vårt kära grannland i öst, Finland, är ingen ovanlighet. Varje vecka är det mängder av svenskar som åker den omåttligt populära Finlandsfärjan över och sedan hem igen, ofta med ett litet stopp i en finsk stad så att man har tid att besöka grannlandet. Men åker man på Finlandsfärja är det inte alltid som man får uppleva själva landet utan snarare tar ut sig på båten med vänner och nya bekantskaper. Det finns därför en hel del fördelar med att ta sin egen båt över sundet till Finland! Låt oss lista några av dem.

  • Att ha sin egen båt innebär att man blir som chef över sin egen resa. Varför ska någon annan bestämma vilka tider du ska åka, och vart du ska hamna? Det är trots allt du själv som ska åka på resa och ingen annan, såklart är det då du som ska bestämma själv. Dessutom kan man väl i Finland besöka mer än ett ställe och åka runt lite och se det fina landet ännu mer, besök Mumindalen en dag och en fin restaurang vid vattnet en annan. Glöm bara inte att stöldmärk med Myrhuset Service, till exempel, så att båten är säker vart den än är.
  • Är man båtägare är man nästan till hundra procent en sådan som älskar att vara ute på sjön eller havet och känna vinden i håret medan man åker snabbt, snabbt mot ett mål. Därför känns det helt klart onödigt att gå miste om det när man ändå ska ge sig ut på vattnet. Att åka finlandskryssning tar inte bara bort känslan av att vara på en snabb båt utan man är dessutom inomhus stora delar av resan och njuter inte av att vara på havet. Helt klart slöseri med båttid!
  • Det finns de som åker på kryssning till Finland året om, trots att sommaren oftast är härligast på havet. Men även om man bokat in sin kryssning under sommaren finns det inga garantier för att det blir en mysig och härlig vistelse utan det kan regna och blåsa minst lika mycket under sommarhalvåret. Har man sin egen båt bestämmer man helt och hållet när man åker, man kan skjuta upp det ett par dagar om vädret inte ser så bra ut.