Kör din BMW till Finland

Det finns inte många bilar som symboliserar lika mycket klass och stil som BMW. Här är det en bil som i början inte hade samma rykte som exempelvis en klassisk Mercedes utan nu talar vi om en Tysk bil som fick ett rejält uppsving på 90-talet. De flesta idag känner till BMW, i vilket nordiskt land du än är i så är det en bil som tyder på status. Ta därför bilen till Finland och upplev hur det är att åka med en riktig statusbil, välj dessutom en med bakhjulsdrift för terrängen.

Att åka bil är många personer passion och med en riktigt lyxig och snygg bil så går det lätt att njuta av bilåkandet. Att åka med en snabb och pålitlig bil till Finland är något som många velat göra. Just BMW är en populär bil och här finns många möjligheter att stilla när man sitter i den glassiga bilen. Här hittar du riktigt många annonser på BMW och kan köpa den lite billigare begagnad en alldeles ny i affären. Upplev så mycket som möjligt och ta bilen upp i Norra Sverige och in i Finland istället för att göra som alla andra och ta Finlandsfärjan. På det sättet får du fler möjligheter att utnyttja din nya bakhjulsdrivna bil.

  • Börja med att serva din nya bil. Det är däckdjup som ska kollas, oljenivåer, spolarvätska och liknande. Alla mätare ska fungera så att bilen skär ihop helt utan förvarning.
  • Torkarblad ska vara utbytta och fungera, kör du på sommaren så kommer du att behöver en sommarblandning av spolarvätska som tar bort alla insekter.
  • Bestäm rutten innan du sätter dig i bilen och kör, det är en bra idé att alltid veta på ett ungefär vart man ska. Beroende på högt upp du vill komma så är det olika vägar att ta.

För den som vill åka hela vägen genom Sverige åker via E10 och sedan E45:an förbi Kiruna och korsar E8:an. Vill du se norra Finland men kanske inte gå så högt så är det E4:an genom Kalix som gäller. Ta en avstickare på E75 för att få se det omtalade Rovaniemi. Om man vill se Kokkola(Karleby) och Vaasa så ska man åka på E8:an längst kusten. Från Turku tar ni E18 till huvudstaden Helsingfors, eller Helsinki som det heter på Finska.