Helsingfors passar alla

Den som vill åka till Finland och kanske vill göra ett stopp i Helsingfors kan göra så, oavsett budget. Staden bjuder nämligen på något för alla och lyxresenär som budgetresenär kommer att trivas bra.

Tidigare har vi skrivit om att det är dyrt att resa och att det kan vara smart att spara lite pengar och se över sin ekonomi om man exempelvis ska åka på semester till Finland. Detta kan man läsa mer om här. Men det som är så oerhört bra om det är Finland man ska åka till, är att man kan uppleva landet utefter sin egen ekonomi. I huvudstaden Helsingfors finns det nämligen något att göra både för lyxturisterna och de med tajtare budget.

Populär restaurang394854-helsinki

I Dagens Nyheter kan man läsa att det är lätt att ta båten över till Helsingfors och vara där en eller ett par dagar. Staden har många uttryck och det finns som sagt något för alla här. Vill man till exempel äta en god måltid när man är på plats kan man gå till en av Helsingfors mest klassiska restauranger som heter Kosmos. Restaurangen har anor från 1920-talet och är populärt både bland kulturkändisar, skådespelare och politiker. Vill man istället gå på ett museum rekommenderas Mannerheimmuseet som är tillägnat Gustaf Mannerheim, en viktig person i Finlands 1900-talshistoria.

Köp en billig öl

Den som bara vill sätta sig på någon av stadens pubar och dricka billig öl kan antingen gå till Kallio eller Roskapankki. På dessa barer kostar en öl runt 25 kronor. De dyraste barerna, som man bör undvika, ligger i centrum och kostar ofta tre gånger så mycket.