Givande resa till Finland

Att resa till Finland kanske inte hör till vanligheterna men just Helsingfors är känt för att bjuda på mycket historik och framförallt en hel del kultur. Tacksamt är att vara svensk och resa till Finland eftersom många finländare har haft svenskaundervisning i skolan. Detta gör att många inte bara talar svenska utan känner till landet väldigt väl, därför är det sällan att missförstånd uppstår. Finland är sig inte speciellt långt ifrån Sverige rent kulturellt, det finns dock några saker att tänka på.

Helsingfors på sommaren

Helt beroende på varför man gör resan och vad man förväntar sig att få se så kan man planera resan därefter. Det är bland annat viktigt att planera in en resa till Finska Lappland om det är så att en är ute efter norrskenet. Bäst lämpat att se norrskenet är mellan februari/mars till september/oktober. Om du åker under vintern är det störst chans att se det då det är mörkt längre. Glöm dock inte att det är lite kallare i Finland än i Sverige så räkna med ner mot 35-40 minus en riktigt kall vinter så se till att packa de varmaste kläder du har och eventuellt underställ. Däremot är det vanligare med lite mildare väder, men -25 är åtminstone något att räkna med.

Upplev Finland

Det finns mycket att göra i Finland och beroende på vart man åker så kan förväntningarna vara olika. Här finns det en hel del skog och ödemark så älskar man tystnaden och att få vara ifred så är det här landet det bästa för dig. Men är det så att man är mer sugen på att träffa folk och kanske gå ut med vänner så finns det självklart befolkade städer, såsom just Helsingfors. Storstaden som bjuder på det mesta som andra huvudstäder också bjuder på. Finland är nog dock det rätta resmålet för den som vill testa på isvaksbad, bastu, norrsken, skogspromenader och såklart tomten!