Flyg till Finland

Många väljer att resa utomlands när vintern kommer, även om det är till Alperna där det kan vara mer snö så väljer vi gärna att vila upp oss utomlands. Att åka till de Europeiska storstäderna kan också ha en upplyftande effekt även bara över en helg. Prag, Paris, Helsingfors, Riga, Barcelona, Rom, Aten, Oslo, London, listan kan göras betydligt längre. Städerna erbjuder en härlig tillflyktsort för den som kan behöva komma bort en stund.

Uspenskijkatedralen med rött tegelAtt boka flyg till grannlandet och bara åka över för en weekend i Helsingfors kan räcka för de flesta som söker vila och avslappning. I Finland kan man i stort sätt göra samma saker som I Sverige, det är bara en ny stad att upptäcka och det faktum att man bor på hotell hjälper en del. Helsingfors är en väldigt vacker nordisk stad och de flesta blir förälskad i arkitekturen och kulturen. Här finns mycket historia och man får inte missa att besöka:

  • Uspenskijkatedralen, här finns det gott om Ryska lämningar efter deras storhetstid i Finland.
  • För barnen så är Borgbackens nöjespark en klar favorit.
  • Esplanadparken, vandra i den romantiska parken med upplysta dekorationer, extra vackert på vintern när man är fullt påpälsad och blir varm av alla vackra ljus.
  • Gå på museum, här finns nationalmuseum, friluftsmuseum och konstmuseum(både då- och nutid). Här finns allt för den historie- och kulturintresserade.
  • Fler aktiviteter för barnen är i form av djurpark och havsvärldar. Upplevelser för barnen finns det gott om och det går bra att skifta mellan en kul aktivitet för barnen för att sedan gå till tempelplatsens kyrka som ligger i bergen och även den kan vara spännande för barnen.

Många aktiviteter i en stad

Som de flesta kanske förstår så är Helsingfors fullt av upplevelser och just för hela familjen. Man behöver alltså inte vara ett kärleksfullt par som åker på en romantisk weekend, även om det kanske kan föredras att få åka iväg själva ibland. Om man ändå har barnen med sig så är djurparker oftast lika roliga för barn som för vuxna och som tidigare nämnt så går det alltid att kombinera historiska och mäktiga byggnader i Finland med en resa till havsvärlden.