Finska maten i våra hjärtan

En stor del av den svenska befolkningen kommer eller härstammar ifrån Finland. Detta tillsammans med att Finland är ett grannland med mycket gemensam historia, borde leda till att den finska maten har en plats i mångas hjärtan. Har man inga personliga kopplingar till Finland är dock sannolikheten att man har en kännedom kring den finländska matkulturen liten. Därför är det dags att den finska maten får ett större genomslag.

Många finska klassiker går att köpa även i Sverige. Men är man matintresserad ska man inte vara rädd för att testlaga helt på egen hand. På nätet, hos www.matklubben.se, hittar man recept till finländska klassiker som “memma” eller den klassiska, finska morotslådan. Populära ingredienser i södra delarna av grannlandet är nämligen olika typer av grönsakslådor populära.

Ska man uppleva den finländska matkulturen för första gången, bör man naturligtvis göra det där maten är som allra bäst. I denna artikel finner man en finsk toppkrog bland de restauranger som är värda ett besök över en helg.