En naturresa till Finland

Finland brukar kallas De Tusen Sjöarnas Land, och det är något man verkligen kan förstå om man tar en titt på en karta över Finland. Det finns enormt mycket spännande natur att upptäcka där, så varför inte göra din resa till Finland till en väldigt naturnära sådan?

Finlands natur är underbar, och för någon som tycker om en vidsträckt vildmark som är full av spännande och vackra djur att titta på så är det rena guldgruvan att bege sig till de finska skogarna, sjöarna och bergen. Kanske har du sett någon dokumentär om den skandinaviska naturen, och fascinerats över vilken mångfald det faktiskt finns i Finland? Du är inte ensam, det är många som söker sig till Finland för att ha en häftig naturupplevelse med sig i bagaget hem. Man behöver alltså inte bara hålla sig i storstaden Helsingfors, även om det är väldigt mysigt där vilket vi tidigare skrivit om.

Fiska, gå på hajk och upptäck

Det säger sig självt tycker vi, att i ett land där det finns tusen sjöar så är det en god idé att fiska, för den som är intresserad av det. Och ja, det finns enormt många sjöar som är fulla med fisk, och vad kan vara en underbarare upplevelse än att glida ut i en eka över en spegelblank sjö mitt i skogen och sitta där, väntandes på napp, och låta tankarna flyga. Det är magiskt.

Man kan också bege sig till en lite tuffare terräng och vandra i berg och sluttningar, där man kan få stora chanser att se många olika vilda djur som gömmer sig i vegetationen. Det är populärt bland fågelskådare att åka till Finland, eftersom det finns många vackra och ovanliga fåglar att spana in bland trädtoppar och bergsskrevor. Men hur ska man nu bo om man vill ut i naturen i Finland? Det finns flera olika alternativ som alla är lika bra! Du kan antingen ta med dig ett enkelt tält (om du åker på sommaren det vill säga, vi rekommenderar inte att tälta på vintern) eller så hyr du in dig i någon mysig skogsstuga. Du kan också åka med din husbil eller husvagn till Finland och bo i den under din naturvistelse, mycket bekvämt!