Åk båt till Finland, från Södermalm

Det finns få platser som är så nära till hands att åka till som Finland. I alla fall om du bor i Stockholm. Här finns många olika sätt att ta sig dit på, och det populäraste är med båt. Från Södermalm går det stora fartyg, fullastade med fest- och upptäcksresesugna svenskar, varje dag. Dessa fartyg är bland de populäraste sätten att resa på för stockholmare.

Iskallt svenskt sommarväder brukar höja tempen på resfebern. Men trots att många längtar efter värmen och tidningar är fulla av rubriker om ”rusning efter solresor” går inte de flesta av våra resor till sydligare nejder, ofta håller vi oss betydligt närmare. Företaget Resurs, som för statistik över svenskarnas totala resande, har tittat närmare på vart de boende i Stockholms län reste förra året, och då toppar Finland listan, tvåa ligger Spanien därefter kommer Danmark, Storbritannien och Norge.

Även de som inte bor i huvudstaden har en bra resa att hämta här. Genom att bo på hotell på Söder i Stockholm har du nära till det mesta. Och kan lätt ta dig till båtarna som väntar i hamnen. Du kan ta några dagar i Stockholm, gå runt och titta på sevärdheter och besöka muséum, och sedan bege dig till Finland. Det är en perfekt semester för dig med barn då det finns gott om roligheter att göra både på båten och när ni är framme på andra sidan Östersjön. Men det är om möjligt ännu roligare om du är i vuxet sällskap eftersom det lätt blir fest på resan över.